Kestopigmentointi ja microblading

Kestopigmentointi

Kestopigmentointi on toimenpide, jossa pigmentointiväriä viedään ihon alle pigmentointilaitteen avulla. Laitteen on kynämäisessä osassa on neula, joka ”tikkaa” värin ihokudokseen.

Yleisimmät pigmentoitavat alueet ovat kulmakarvat, silmienrajaukset sekä huulet. Kestopigmentoimalla voidaan tehdä myös pisamia tai vaikka kauneuspilkku.

Kestopigmentointi on nimensä mukaan kestävä, mutta ei ikuinen. Kestopigmentoinnin etu tatuointiin verrattuna on, että ajan ja iän myötä jälkeä voidaan muuttaa ja korjata.

Värin pysyvyys on yksilöllistä. Normaalilla ja kuivalla iholla väri pysyy kauemmin kuin suurihuokoisella, rasvaisella iholla. Myös jotkut lääkkeet, kasvohoitokäsittelyt sekä auringossa oleilu nopeuttavat kestopigmentoinnin hiipumista. Jälki haalistuu ja kuluu pois pikku hiljaa. Asiakkaat palaavat ylläpitopigmentointiin 1-3 vuoden välein.

Käytössä on laaja valikoima erityisesti kasvojen iholle ja eri ihotyypeille soveltuvia suunniteltuja turvallisia pigmentointivärejä. Taidokkaasti laatutuotteilla tehtyjen kestopigmentointien väri haalistuu, ei muutu.

Kulmakarvojen kestopigmentointi

3D-karvatekniikka-kulmakarvat luodaan erittäin ohuella nanoneulalla, yksittäisiä viivoja piirtäen, karvojen luontaisen kasvusuunnan mukaisesti. Tällä tekniikalla voidaan käsitellä kulmakarvat muotoillen ne kasvoja imarteleviksi, täyttää harvoja kulmakarvoja sekä jatkaa lyhyitä kulmia. Kestopigmentoimalla tehty karvapigmentointi on kestävämpi ja tulos pehmeämpi kuin microbladingissä.

Perinteisessä kulmakarvapigmentoinnissa käsitellään koko kulma-alue. Se voidaan tehdä tyylikäästi liukuvärjäten tai yhdellä värillä. Tällä tekniikalla voidaan peittää, jos sinulla on epäonnistunut pigmentointi joka täytyy korjata.

Sekatekniikka-kulmakarvoissa voidaan yhdistää useampaa tekniikkaa ja pigmenttisävyä.

Kun kulmakarvapigmentointi tehdään ensimmäistä kertaa, vahvistuspigmentointi 3-6 viikon päästä on välttämätön. Ensimmäisen hoidon jälkeen väriä hilseilee pois ja jälkipigmentoimalla tuloksesta tulee kestävä ja väristä tasainen.

Joskus toinenkin vahvistuspigmentointi on tarpeen halutun tuloksen tavoittamiseksi.

Kun kestopigmentointisi on valmis, ylläpitokäsittely tehdään ihotyypistäsi riippuen 1-3 vuoden kuluttua.

Kulmakarvojen kestopigmentointia suositellaan erityisesti senioreille, erittäin herkkäihoiselle, vuototaipuvaiselle tai öljyiselle, paksulle iholle.

Aikaa toimenpiteeseen varataan 2-2,5 tuntia.

Microblading- karvapigmentointi

Microblading -tarkoittaa pigmentointityötä, jossa terällä piirretään kasvoille luonnollisen näköisiä kulmakarvoja ilman laitetta -manuaalisesti. Väline koostuu varresta, johon kiinnitetään terä.

Terä koostuu useista ohuista neuloista. Terä dipataan pigmentointiväriin ja jokainen karva luodaan yksitellen piirtämällä ohut pinnallinen viilto ihoon.

Microbladingillä saadaan aikaan erittäin luonnollinen jälki. Microblading sopii erinomaisesti, jos omat kulmakarvat ovat harvat, lyhyet tai epäsymmetriset. Tekniikalla voidaan rakentaa aivan uudet kulmat, jos sairaus on ne vienyt.

Microblading-kulmakarvoja suositellaan erityisesti heille, joilla ei ole aiempia kestopigmentointeja, jotka haluavat luonnollista jälkeä ja jotka ovat valmiita tulemaan ylläpitohoitoon 8-12 kuukauden välein.

Paras, tarkka jälki saadaan nuorehkolle, normaalille ihotyypille. Senioreillekin tämä sopii, jos iho ei ole kovin ohut.

Jos iho on öljyinen, paksu, hyvin kuiva tai erittäin herkkä, saattaa kestopigmentointi olla sopivampi vaihtoehto.

Kun microblade-kulmat tehdään ensimmäistä kertaa, uusitaan käsittely 4-6 viikon kuluttua eli tehdään microbladingin vahvistus. Kun vahvistuksesta on mennyt aikaa noin kuukausi, on lopullinen tulos nähtävissä. Ylläpitovahvistus tehdään vuoden sisällä, yleensä 8-12 kuukauden kuluttua, tällöin yksi käsittely riittää.

Aikaa toimenpiteeseen varataan 2-2,5 tuntia.

Eyeliner- kestopigmentointi

Silmienrajaus voidaan tehdä joko työstämällä väri ripsien tyveen, tai tekemällä selkeä rajaus yläluomelle.
Silmänrajaukset voidaan häivyttää tai tehdä trendikäs väriefekti. Silmienrajaukset pigmentoidaan vain yläluomelle tai ylä- sekä alaluomelle.

Kun kestopigmentointi laitetaan ensimmäistä kertaa, vahvistuspigmentointi 3-5 viikon päästä on välttämätön. Ensimmäisen käsittelyn jälkeen väri hilseilee osittain pois ja lopullinen tulos on nähtävissä kuukausi vahvistuksen jälkeen. Ylläpitovahvistukseen tullaan yksilöllisesti 1-3vuoden kuluttua.

Aikaa hoitoon varataan 1,5-2,5 tuntia.

Silmienrajausten kestopigmentointia ei voi tehdä jos sinulla on ripsienpidennykset.

Huulien- kestopigmentointi

Huulien rajauspigmentoinnilla voidaan vahvistaa tai korjata luonnollista huulirajaa. Häivyttämällä rajaus saadaan jäljestä pehmeämpi.

Koko huulien värittämisellä tulos on hyvin luonnollinen. Volyymia voidaan lisätä käyttämällä eri sävyjä.

Jos sinulla on taipumus huuliherpekseen, hae apteekista estolääke ja aloita se ennen kuin saavut huulien kestopigmentointiin.

Huomaa, että huulipigmentointi on voimakkaimmillaan ensimmäisinä päivinä, huulet saattavat myös turvota. Väri muuttuu luonnolliseksi viikossa.

Huulipigmentointiin varataan aikaa 2 tuntia.

Pisamat

Luonnollisennäköisiä pisamia voidaan tehdä kestopigmentoimalla.

Yleensä yksi käsittelykerta riittää ja ylläpitovahvistus tehdään 1-3 vuoden kuluttua.

Varaa aikaa tunnin verran.

Kauneuspilkku

Saat halutessasi kauneuspilkun kestopigmentoimalla. Huomaa, että iholuomia ei saa pigmentoida.

Aikaa menee 15 minuuttia.

Korjaukset

Korjaukset ovat vaativimpia kestopigmentointeja. Ne vaativat eniten aikaa ja käyntejä, eikä lopputulos ole aina uutta vastaava.

Kestopigmentoinnilla voidaan korjata symmetriaa tai peittää epäonnistuneita pigmentointeja tai microblade-töitä. Korjaus onnistuu parhaiten, kun korjattava alue ei ole kovin tumma.

Korjauspigmentoinnit vaativat aina erillisen konsultaatiokäynnin. Siinä yhteydessä korjaustarve kartoitetaan ja saat arvion korjausmenetelmästä.

Ennen kestopigmentointi hoitoa

Samana päivänä ennen hoitoon tuloa tulisi välttää aspiriinin käyttöä, kahvia yms vastaavia kofeiinituotteita, sillä ne vilkastuttavat verenkiertoa vaikuttaen näin lopputulokseen. Omega- 3 käyttö tulisi myös lopettaa pari päivää ennen hoitoon tuloa.

Hinnat:

Kulmien kestopigmentointi tai microblading
350 €

sisältää vahvistuskäynnin 1-2 kk kuluessa

Huulien kestopigmentointi
380 €

sisältää vahvistuskäynnin 1-2 kk kuluessa

Yläluomen eyeliner pigmentointi
325 €

sisältää vahvistuskäynnin 1-2 kk kuluessa

Alaluomen eyeliner pigmentointi
100 €

tehdään vain yläluomen eyeliner pigmentoinnin yhteydessä, sisältää myös vahvistuskäynnin 1-2 kk kuluessa

Konsultaatio
25 €

jos varaat hoitoajan konsultaation jälkeen, konsultaatiohinta hyvitetään hoidon yhteydessä