Intialainen perinnelääketiede, ayurveda, pohjautuu tuhansia vuosia vanhaan tietouteen. Ayurvedassa ihmistä hoidetaan kokonaisuutena. Siihen kuuluvat kaikki elämän osa-alueet, kuten ravinto, liikunta, meditaatio, jooga ja hierontahoidot.  Hoitojen tavoitteena on kehon ja mielen harmoninen tasapaino ja pitkä, terve elämä. Tasapainoinen keho ei sairastu. Ayurveda auttaa kehoa parantamaan itse itsensä. Ayurvedinen lääketiede on funktionaalista lääketiedettä, jossa vallitsee kokonaisvaltainen ihmiskäsitys, keho-mieli-tietoisuus.

Intialainen koko kehon perinnehieronta

Perinteinen intialainen koko kehon öljyhieronta rentouttaa ja uudistaa kehoa ja mieltä. Hieronnan liikkeet parantavat verenkiertoa, venyttävät lihaksia ja lisäävät nivelten liikkuvuutta. Hoito poistaa kehosta kuona-aineita ja vaikuttaa lymfakiertoon, hengitykseen ja hermostoon lisäten henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Hieronnalla vaikutetaan energiaratoihin, nadeihin. Ayurvedan mukaan sairaus on tukos energiaradassa. Hoidon avulla saadaan elämän energia Prana virtaamaan vapaasti. Prana liikkuu nadien kautta.

Hieronnassa käytetään lämmitettyjä Frantsilan ayurvedisia kylmäpuristettuja luomuyrttiöljyjä. Öljyt auttavat poistamaaan kehosta kuona-aineita ja myrkkyjä ja vahvistavat ja uudistavat kehoa. Jos tiedät oman doshatyyppisi (vata, pitta, kapha), voidaan hoidossa käyttää tyyppisi mukaista öljyä. Muuten käytetään ns. ayurvedista yleisöljyä, joka sopii kaikille doshille.

Ayur Balance

Ayur Balance-hieronta on stressiä lievittävä ja rentouttava, mutta samalla syvällisesti lihasjännityksiä poistava koko kehon hierontahoito. Hoito on alunperin tehty sotureita varten vahvistamaan lihaksistoa ja auttamaan kehoa palautumaan. Hoito sopii henkilöille, jotka haluavat tehokasta lihaskäsittelyä. Hoidossa käsitellään lihaksia monipuolisilla otteilla muun muassa kyynärpäitä käyttäen.

Intialainen jalkahieronta (Padabhyanga)

Ayurvedinen jalkarefleksologia perustuu perinteiseen intialaiseen jalkahierontatyöskentelyyn. Ayurvedisessä perinteessä onkin jalkahieronnalla hyvin erityinen asema. Hoito muodostuu erilaisista jalkaterän hankaus, sively ja painelutekniikoista, joilla stimuloidaan lymfa- ja verenkiertoa ja saadaan energia liikkeelle. Hoidossa käsitellään myös jalkaterän marmapisteitä. Marmapisteet ovat Pranan, elämänenergian energiakeskuksia. Ayurvedassa käytetään toisinaan hoidoissa avuksi metalleja. Padabhyangassa jalkaterää käsitellään metallisella Kasamaljalla, joka mm. rauhoittaa ja helpottaa myrkkyjen poistumista kehosta.

Ku Nye - tiibetiläinen perinnehieronta

Ku Nye on tehokas perinteinen tiibetiläinen kokovartalohieronta. Se rentouttaa lihaksia ja edistää nivelten liikkuvuutta, purkaa kehon ja mielen jännityksiä ja elvyttää aineenvaihduntaa. Hoidossa käytetään lämmintä öljyä.

Ayurvedahoidot Sinulle antaa luontaishoitaja,koulutettu hieroja, ayurvedahoitaja Tiia Mellin

Varaa aikasi puhelinpalvelustamme tai kysy lisää.