Andulaatio

Asiantuntijoiden kehittämä lääkinnällinen hoitopatja on saksalaisten fysioterapeuttien, lääkäreiden ja kuntoutuslaitosten menestyksekkäästi käyttämä hoitomuoto. Infrapunasyvälämpöä käyttävä andulaatiohieronta aikaansaa ärsykkeen, joka laajentaa verisuonia ja näin ollen parantaa verenkiertoa kudoksessa. Seurauksena on erittäin miellyttävä lämmön tunne. Andulaatio on erityinen, biologista ja sympaattista värähtelyä tuottava hierontamenetelmä, jonka avulla ko. sympaattista värähtelyä voidaan soveltaa kliiniseen tilaan tai oireisiin laajan vaihtelevan taajuusalueen avulla taajuusmodulaatiota käyttäen. Eri ihoalueet ovat yhteydessä sisäelimiin hermorefleksien välityksellä. Siksi Andulaatio stimuloi ihon ja lihasten lisäksi myös sisäelinten vuorovaikutusta.

Energiaa keholle

Ihmisen täytyy kävellä keskimäärin 10 km päivässä tai harrastaa urheilua tunnin verran tuottaakseen energiaa ja ylläpitääkseen kehon energiavarastoja. Vielä sata vuotta sitten ihmiset kävelivät vähintään 10 km päivässä. Tänä päivänä määrä on vain n. 0,365 km. Tutkimuksissa, tieteellisissä kokeissa ja yliopistojulkaisuissa on todistettu, että hhp lääkinnällistä hoitopatjaa käyttämällä voi kompensoida liikunnan puutteesta johtuvaa energian menetystä. Andulaatiohieronnan edut on helppo huomata, kun vertaillaan liikuntamuotoja, joissa kulutetaan saman verran energiaa kuin hhp lääkinnällisen hoitopatjan avulla.15 minuutin päivittäinen hieronta palauttaa kehon energiavarastot samalle tasolle kuin tunnin urheilusuoritus tai 2,5 tunnin kävelylenkki.

Lymfavirtauksen stimulointi

Kehossa on sydämen, keuhkojen ja verisuonten pääasiallisesti muodostaman verenkierron lisäksi toinenkin keskeinen nesteiden kiertojärjestelmä nimeltään lymfa- eli imunestejärjestelmä. Kehossa on enemmän imunesteitä kuin verta, ja imusuonisto on pidempi kuin verisuonisto. Lymfajärjestelmä kuljettaa kuona-aineita elimistössä ja auttaa poistamaan taudinaiheuttajia. Imusuonisto ulottuu joka puolelle kehoa. Pienemmät suonet virtaavat imusolmukkeisiin, jotka sisältävät ”tappajasoluja”, jotka pysäyttävät ja tuhoavat bakteereja. Veren virratessa valtimoista hiussuoniin syntyvä paine puristaa happea ja glukoosia sisältävän nesteen suonten soluseinämien läpi, jolloin syntyy imunestettä. Solujätteet, kuten maitohappo ja aineenvaihdunnan lopputuotteet, palaavat osittain vereen.

Loput solujätteet virtaavat ensin imunesteiden mukana suodattavien imusolmukkeiden läpi ja sitten suurten imusuonten läpi ennen kuin palaavat verenkiertoon.

Selkärankaongelmat

Selkärangan vääränlainen biomekaaninen rasitus voi johtaa seuraaviin kliinisiin tiloihin:
 • Lihasjännitteet ja –kovettumat
 • Välilevyongelmat
 • Kiputilat
 • Aineenvaihduntahäiriöt
 • Parantumisen pitkittyminen
 • Ongelmat lymfajärjestelmässä
 • Verenkiertohäiriöt syvissä lihaksissa
 • Negatiivinen stressi
 • Migreeni
 • Iskiasvaivat
hhp lääketieteellisen hoitopatjan säännöllinen käyttö voi auttaa ehkäisemään välilevyn luiskahdusta. hhp lääkinnällisen hoitopatjan tuottama andulaatio auttaa lisäksi pienentämään hermoon kohdistuvaa mekaanista rasitusta ja työntää esiin pullistunutta levykudosta kauemmas hermosta. Tuloksena kipu helpottaa välittömästi. Lihakset rentoutuvat, jolloin verenkierto paranee.

Jalkojen vyöhyketerapia

Jalkojen vyöhyketerapia perustuu ajatukseen, että jalat edustavat koko kehoa ja sen elimiä pienoiskoossa. Jalkojen eri alueet vastaavat näin ollen erikehonosia ja elimiä. Erityisten hermoyhteyksien ansiosta jalkapohjien hieronnalla voidaan vaikuttaa eri elimiin ja palauttaa niiden tasapainotila.

Infrapunalämpö

Infrapunalämpö tehostaa verenkiertoa. Lämpösäteily työntyy syvälle lihaksiin ihon läpi, sekä lämmittää ja stimuloi lihaksia niin, että verisuonet laajenevat ja verenkierto vilkastuu. Lisäksi lämpö auttaa ihohuokosia avautumaan. Säännöllisesti käytettynä infrapunalämmöllä on positiivisia vaikutuksia kehosi parantumiseen ja uudistumiseen. Infrapunasyvälämpö lisää kehosi vastustuskykyä sekä tuottaa miellyttävän, rentoutuneen olotilan.

Vaikutuksena:

 • Verenkierto vilkastuu
 • Aineenvaihdunta paranee
 • Immuunijärjestelmä vahvistuu
 • Kehon jännitystilat vähenevät, kun verenkierto paranee ja lihakset lämpenevät
 • Loukkaantumisvaara (ylivenytys, venähdys) liikuntasuoritusten aikana pienenee lihasten lämmittelyn ansiosta
 • Rasvanpoltto lisääntyy
 • Keho ja mieli rentoutuvat

Hinnasto

Puolen tunnin Andulaatio värinäpatjahieronta ostaessasi sarjalipun
5 krt 123€
10 krt 234€
15 krt 329 €
yksittäinen hoito 26€/krt